Bursa
Açık
22.9°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Bursa'nın bahtsız siyasetçileri (2)

2023.10.14 08:56 Son Güncellenme: 2023.10.14 08:56

Geçen hafta Bursa'nın siyaseten en bahtsız siyasetçilerinden TOP-10 yapmıştık köşemizde...

Yazdığım listeye ilgi gösteren okurlarım, "Unuttuklarından bir 10 bahtsız daha çıkar" deyince, hafızamı ve arşivi şöyle bir taradım...

Çıktı gerçekten de...

İşte ikinci bahtsız siyasetçi TOP-10'u:

1. Necati Şahin:

İMO Başkanlığı kesmeyince siyasete daldı. Fakat aday olduğu seçimlerde, seçmenden hep nasihat aldı. DYP'den CHP'den, AK Parti'den milletvekilliğine de aday oldu belediye başkanlığına da... Yerel seçimlerde bakalım nereden çıkacak?

2. Ömer Ömeroğulları:

DYP ve AK Parti'de aday adayı olarak girmediği seçim kalmadı. Baktı olmuyor... Kurduğu hemşeri derneğinden federasyon başkanlığına kadar yükselerek o kanaldan da denedi şansını... Bugüne kadar hemşehrilerine ısmarladığı cağ dönerlerin parasıyla parti kursaydı belki de TBMM'deydi!

3. Emin Balkan:

Emin Hoca, her seçim dönemi siyasi partilerin radarına giriyor, ciddi teklifler alıyor ne var ki son anda yerine başka bir balkan göçmeni aday tercih ediliyor. Önümüzdeki yerel seçimde bakalım şansı gülecek mi bu kez?

4. Harun Akın:

Eski, yeni DYP-DP'lilere "Bursa'dan kimi milletvekili olarak görmek isterdiniz?" diye sorun, ilk söyleyeceği isim eski il başkanı Harun Akın olur. O derece seviliyor, sayılıyor. Yalnız DYP'de değil AK Parti'de de öyle... Vekil olmak gibi siyasi hırsı, hedefi yoktu ama olsaydı yakışırdı.

5. İsmet Karaca:

Sen CHP'nin her kademesinde yıllarca siyaset yap, il başkanı ol... Sonra seçimlerde başka partinin adaylarını listede senin önüne koysunlar. Onlar vekil seçilsin sen Cem Karaca'nın Tamirci çırağı şarkısıyla avun! Bahtsızlık değil İsmet Bey'inki başka bir şey!

6. Ali Yılmaz:

AK Parti Osmangazi ilçe eski başkanı Yılmaz için partilileri "Ali Yılmaz, aday olmaktan yılmaz" sloganını üretmişler. Her seçimde yaptığı "Beni niye aday göstermiyorsunuz, benim başım kel mi?" sitemini bakalım hangi seçimde duyacaklar.

7. Hilmi Tanış:

Milli Görüş partilerinin Bursa'daki emektarlarından... Saadet Partisi'nde yerelde ve genelde üst düzey görevlerde bulundu. Numan Kurtulmuş'un liderliğindeki HAS Parti'nin kuruluşunda yer aldı. En azından Numan Bey'in vefa kontenjanından bir dönem AK Parti'den vekil olabilirdi.

8. Şahin Sevinç:

Durdu durdu yaklaşan genel seçimler öncesi istifa blöfüne yattı. Buna rağmen son seçimde partisi milletvekili aday listesine koydu Şahin Bey'i ama koydukları sıradan seçilebilmesi için on porsiyon döner kebabından yemesi lazımdı.

9. Ali Sait Adiloğlu:

Siyasetin genç kuşak bahtsızlarından... İki defa AK Parti Osmangazi ilçe başkanlığı için Genel Merkez'e davet edildi, ikisinde de görev verilmedi. Ama helal olsun yine de partisine küsmedi, hizmet etmek için makama mevkiye gerek olmadığını gösteriyor, çalışarak...

10. Cemile Yiğit:

O da, meslektaşımız Cennet Yüzer Cankılıç'la aynı kaderi yaşayanlardan... AK Parti yönetimlerinde yıllardır koşturdu koşturuyor. Temayüllerden, anketlerden çıkıyor, aday listesindeki sıralamaya takılıyor.