Bursa
Parçalı Bulutlu
21.5°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Sahte belediye başkanlarına dikkat!

2024.05.02 08:58 Son Güncellenme: 2024.05.02 08:58

Telefon dolandırıcılığı ayrı bir sektör haline gelmiş güzel ülkemde...

Onlar bile aralarında uzmanlık alanlarına göre branşlaşmış...

Bir grup var, yıllardır hep aynı taktiği kullanarak vatandaşları dolandırıyor...

Hepimiz ezbere biliyoruz artık senaryoyu...

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini, polis, hakim, savcı diye tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini söyleyerek korkutuyorlar önce...

Korkutmakta başarılı olduklarında, vatandaşın elindeki avucundaki, birikiminde ne varsa alıp kaçıyorlar...

"Benim ne işim olur kardeşim terör örgütleriyle? Niye karakola çağırmıyorlar da parayı elden istiyorlar?" diye, ne telefondaki kişilere ne kendilerine sormayanları defalarca aynı şekilde dolandırabiliyorlar!

En acısı da;

Dolandırıcıların bu tuzağına düşenler arasında, geçmişte önemli makam ve mevkilerde bulunmuş yüksek eğitimli, aydın insanların, bilim ve sanat dünyasından ünlü isimlerin bile olması...

Neyse ki, kamu spotları, basın ve sosyal medyadaki uyarı haberleri sayesinde, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı toplumda bilinç arttı, eskisi kadar duymuyoruz.

Bir diğer dolandırıcı grup da, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, hakim, savcı değil de bir belediye başkanı veya yardımcısı adına aradığını belirterek, düzenledikleri uydurma yardım kampanyasına maddi destekte bulunmalarını istiyorlar...

Genelde belediyeyle netameli işi olanlar bu tuzağa düşebiliyor, başkana şirin görünmek adına arayan kişiye inanıp verdiği banka hesap numarasına bütçesine göre bağışta bulunabiliyor.

Belediye başkanları bıktı bu konuda halkı uyarmaktan, bu işi meslek edinen dolandırıcılar bıkmadı!

Dün yeni seçilen bir ilçe belediyemizden telefonuma bu konuda yine uyarı SMS'i, gelince pes dedim!

Durun be kardeşim, başkan seçileli daha bir ay oldu...

Bu ne hız?

Başkan yardımcıları bile yeni yeni belirleniyor, medya olarak biz bilmiyoruz siz ne zaman isimlerini öğrendiniz de onlar adına milletten para istemeye başladınız?

Belediye başkanı, yardım kampanyası düzenlese önce kendi belediyesi için düzenler, devraldığı belediyenin kasası tam takır kuru bakır, borçları nasıl ödeyeceğim diye terliyor şakır şakır!

Gidin başka kapıya!

Benim köşemin okurları kurnazdır, yaş tahtaya basmazlar ama yine de bu vesileyle, uyarayım...

Siz siz olun, telefonla arayıp da kendisini sözde polis, savcı, hakim, belediye başkanı, yardımcısı, filanca daire başkanı olarak arayıp dolandırmak isteyenler ne derlerse sakın inanmayın!

Duyarsam, telefonda dolandırıldığınızı, ilk yazan ben olurum sizi köşemde!

Sonra darılmaca gücenmece olmasın!