Bursa
Açık
25.2°
Başka Gazete

Muhteşem şehirleşmenin benzersiz örneği! Yeni imar tehdidi...

2024.03.26 10:53 Son Güncellenme: 2024.03.26 11:24

Konut alanları artıyor.

Park ve yeşil alanlar azalıyor.

Plan hiyerarşisine uyulmuyor.

Bursa'da aynı hatalar neden ısrarla tekrar ediliyor?

Kentin hakkını korumak için mücadele eden ender akademisyenlerden biri olan Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden Doç. Dr. Merve Ersoy Mirici'nin paylaştığı aşağıdaki görseller aslında başka söze gerek bırakmıyor.

Bursa'daki çok sayıda mahallede bir park dahi bulunmuyor...

Hoş, görünürde park alanlarının yer aldığı sonradan planlanan bazı mahallelerde de kamusal alanlar rant uğruna bazı şahıslara peşkeş çekiliyor...

Yeşilin başkenti (!) Bursa'daki Yeşilyayla mahallesi ve çevresi ise sizce de muhteşem şehirleşmenin dünyadaki benzersiz örneği değil mi!



En azından Kestel'e daha fazla kıymasak bari?

Baştan yanlış hareket edilirse sonu yukarıdaki örneklere benziyor ne yazık ki...

Ümitalan'daki bazı imar adalarına ilişkin hazırlanan nüfus miktarının belirtilmediği plan değişikliği çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Binalar yukarı doğru yayılmak isteniyor belli ki...

1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı bulunmayan bölgeyi kapsayan, hâliyle plan hiyerarşisine aykırı düzenlemede konut alanları artırılırken park ve yeşil alanların azaltıldığı gözlendi.

Edindiğim bilgiye göre Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne tamamen aykırı olan plan değişikliğine akademik odalar itiraz etti.

Yerel seçim kapıdayken yangından mal kaçırır gibi gerçekleştirilen bu plan değişiklikleri kabul edilebilir mi?

Birileri ilçeyle ilgili suni gündemler peşinde koşsa da Kestel'in aslında ciddi bir imar tehdidi altında olduğunu özellikle belirtmemiz gerekli.

Kaçak yapılar, sözde kırsal turizm adı altında girişilen yapılaşma hamleleri ile o eşsiz doğasının betonlaştırılmak istendiği çok belli.

Bakalım, 31 Mart'tan sonra Kestel'deki planlı, plansız talan girişimlerine dur denilecek mi?