Bursa
Açık
23°
Başka Gazete

Valilik hayalleri başka bahara kaldı! Büyükşehir'de atama rüzgarı

2024.04.30 12:13 Son Güncellenme: 2024.04.30 12:19

Dün aşağıdaki ifadelere yer vermiştik bu sütunlarda:

"Büyükşehir'in 7. katını mesken tutan, halka hep üst perdeden hoyratça yaklaşan, bolca bağışlanmada rekorlara ulaşan, seçim gecesi de dosya temizleme paniğine kapılan anlayışın Bursa'da kalmak için yoğun çaba sarf ettiğini ancak şu an için amacına ulaşamadığını öğrendim.

Seçim hezimetinden sonra çaldığı her kapıdan kırmızı kartla yollanan, Valilik hayalleri kuran bu anlayışın tekrar göreve getirilip getirilmeyeceği, iktidarın seçim sonuçlarından ders alıp almadığını da bir anlamda ortaya koyacak.

Acilen soruşturulması gerekirken, seçim hezimetine rağmen Bursa'da görevlendirilirse açıkçası malum son hızlanacak!"

Dün belirttiğimiz gibi Bursa'da kalmak için yoğun çaba sarf eden söz konusu anlayış amacına ulaşamadı.

Edindiğim bilgiye göre; seçim hezimetinden sonra çaldığı her kapıdan kırmızı kartla yollanan, Bursa'ya büyük zarar veren şahsın Ankara'ya görevlendirme yazısı çıktı.

Yani Valilik hayalleri başka bahara kaldı!

Yüzdelerle anılan, rant akan çeşmeyi kana kana içen bürokratın sonraki görevlendirmelerinde de dikkatli olunmalı.

Bursa'da geçirdiği yıllar ise acilen soruşturulmalı!

5 aday adayı önemli pozisyonlarda görev aldı

Bursa Büyükşehir'de atama rüzgarı sürüyor.

Öncelikle yerel seçimden önce aday adayı olan isimlere ayrı bir parantez açalım, sonra da yeni atamalarda adı geçenleri aktaralım:

Nilüfer'de Mehmet Yıldız, Osmangazi'de Mustafa Orkun Gazioğlu, Mudanya'da İbrahim Alpay Demirtaş belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

Üç isim de Büyükşehir'de önemli pozisyonlarda görev aldı.

Yıldız, artık Genel Sekreter Yardımcısı ve Daire Başkanı...

Büyükşehir'in kritik iştiraklerinden BESAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mustafa Orkun Gazioğlu üstlenirken, İbrahim Alpay Demirtaş ise BESAŞ'ın Genel Müdürü olarak sorumluluk aldı.

Öte yandan Nilüfer'de başkanlık için aday adayı olan isimlerden Erman Aydıngün de Bursa Jeotermal AŞ'nin Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Bu arada Nilüfer'de başkanlığa aday adayı olan bir diğer isim Okan Şahin'in de Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladığını hatırlatalım.

Bu isimlerin görevlerinde sergileyeceği performans merakla takip edilecek şüphesiz.

Bursa'nın yeni dönemde bir numaralı gündem maddesi olacak kentsel dönüşümlerde önemli rol üstlenmesi beklenen Büyükşehir'in iştiraklerinden Burkent AŞ'nin Genel Müdürü İnan Keser olmuştu.

Burkent AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Mimar Furkan Bozbey'in getirebileceği söyleniyor.

Köklü bir firmanın Türkiye Satış Müdürü olarak çalışan Erhan Pınar'ın da BURFAŞ ya da diğer iştiraklerde görevlendirilebileceği ifade ediliyor.